Hem bağışıklık hem de sindirim sistemi üzerinde birçok olumlu tesiri bulunan kefir birçok hastalığın tedavisinde destekleyici besin olarak kullanılmaktadır. Kefir hazır olarak satıldığı üzere meskende de çarçabuk da yapılabilir. Kefirin yararları nelerdir? İşte ayrıntılar…
Kefir nedir?
Kefir, yoğurtun mayalanmasına da yardımcı olan bakteriler sayesinde mayalanır. Kefir mayasını oluşturan taneler karnabahara benzeri.
Günde 1 su bardağı kefir tüketildiğinde günlük kalsiyum ve fosfor muhtaçlığının %20’si, B2 vitamininin %19’u, B12 vitaminin %14’ü ve magnezyum muhtaçlığının %5’i karşılanabilir.
Kefir, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bilhassa mevsim geçişlerinde bedeninizi hastalıklara karşı korur. Kefirin metabolizma hızlandırıcı tesiri vardır.
Kefir, sindirim sisteminin çalışma sürecini düzenler. Bilhassa bağırsak florası açısından epeyce faydalıdır ve bağırsakların ülkü bir formda çalışmasını sağlar. Sindirimi hızlandırıcı bir tesiri de vardır.
Kefir, bedenin toksinlerden arınmasına yardımcı olurken kalp sıhhatine ve sirkülasyon sistemine de faydalı tesirleri vardır.
Kefir yararları ortasında cilt sıhhatine olan olumlu tesirleri de sayılabilir. Egzama üzere problemlerin güzelleşmesine yardımcı olur. Ayrıyeten kefir, saçların canlılığını kazanmasına da yardımcı olur.
Kefir, kemik sıhhatine yararlıdır. Ayrıyeten kefir, uyku problemlerinin giderilmesini takviyeler. Bedenin gerilime bağlı olumsuz etkenlerden korunmasına da yardım eder.
Kefir doğal bir antibiyotiktir. Ayrıyeten kefir, yoğurttan daha fazla probiyotik içerir.
Kefirin ziyanları nelerdir? Kimler kefir tüketmemelidir?
Kefir nasıl saklanır?
Kefir ne vakit içilir?
Evde kefir nasıl yapılır?
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: