Her Gün Bir Bardak Kefir İçerseniz Vücudunuzda Neler Olur? Kefirin Mucizevi Faydalarını Açıklıyoruz

Hem bağışıklık hem de sindirim sistemi üzerinde birçok olumlu tesiri bulunan kefir birçok hastalığın tedavisinde destekleyici besin olarak kullanılmaktadır. Kefir hazır olarak satıldığı üzere meskende de çarçabuk da yapılabilir. Kefirin yararları nelerdir? İşte ayrıntılar…

Kefir nedir?

Kökeni Orta Asya’ya uzanan kefir, mayalanma yoluyla elde edilen ekşimsi tadı ile bilinen bir içecektir. Kefir aslında içinde birçok faydalı probiyotik bakteri barındıran bir maya çeşididir. Bu bakterilerin bir ortaya gelerek barındığı bir kaynaktır. Bu bakteriler sayesinde çoğalır.

Kefir, yoğurtun mayalanmasına da yardımcı olan bakteriler sayesinde mayalanır. Kefir mayasını oluşturan taneler karnabahara benzeri.

Koyu kıvamlı ve köpüklü bir içecek olan kefirin rengi yapıldığı süt çeşidine nazaran değişiklik gösterebilir.

Günde 1 su bardağı kefir tüketildiğinde günlük kalsiyum ve fosfor muhtaçlığının %20’si, B2 vitamininin %19’u, B12 vitaminin %14’ü ve magnezyum muhtaçlığının %5’i karşılanabilir.

Kefir, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bilhassa mevsim geçişlerinde bedeninizi hastalıklara karşı korur. Kefirin metabolizma hızlandırıcı tesiri vardır.

Kefir, sindirim sisteminin çalışma sürecini düzenler. Bilhassa bağırsak florası açısından epeyce faydalıdır ve bağırsakların ülkü bir formda çalışmasını sağlar. Sindirimi hızlandırıcı bir tesiri de vardır.

Kefir, bedenin toksinlerden arınmasına yardımcı olurken kalp sıhhatine ve sirkülasyon sistemine de faydalı tesirleri vardır.

Kefir yararları ortasında cilt sıhhatine olan olumlu tesirleri de sayılabilir. Egzama üzere problemlerin güzelleşmesine yardımcı olur. Ayrıyeten kefir, saçların canlılığını kazanmasına da yardımcı olur.

Kefir, kemik sıhhatine yararlıdır. Ayrıyeten kefir, uyku problemlerinin giderilmesini takviyeler. Bedenin gerilime bağlı olumsuz etkenlerden korunmasına da yardım eder.

Kefir doğal bir antibiyotiktir. Ayrıyeten kefir, yoğurttan daha fazla probiyotik içerir.

Kefirin ziyanları nelerdir? Kimler kefir tüketmemelidir?

  • Kefir içmek kabızlık, hazımsızlık ya da şişkinlik gibi olumsuz sonuçlar doğurabilir.

  • Hamilelerin, emziren annelerin ve küçük yaştaki çocukların da kefir içmemesi gerekir.

Kefir nasıl saklanır?

Kefir mayasını bir kabın içerisindeki süte koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Kefir mayasını bu biçimde yaklaşık 10 gün boyunca saklamak mümkündür.

Kefir ne vakit içilir?

Kefir içerisinde kafein üzere uyanıklık sağlayan hususlar bulunmaz. Bu sebeple, kefir ne vakit tüketilmeli sorusunun karşılığı olarak muhakkak bir saat aralığı yoktur. Bununla birlikte, diyabet hastaları üzere özel beslenme programları bulunan bireylerin öğünlerine uygun formda kefir tüketmeleri gerekebilir. Kefir de öteki tüm içecekler üzere besinsel bir nitelik taşır.

Evde kefir nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 litre günlük süt

  • Kefir mayası

Kefir nasıl yapılır?

1. Kefir tanelerini plastik kaşık ile kavanozdan alıp cam sürahinin tabanına koyun.

2. Üzerine ılık sütü dökün. Sürahinin ağzını streç sinema ile kaplayıp bir iki delik açın, karanlık odada 24 saat bekletin.

3. Kefir tanelerini ayırmak için plastik süzgeç kullanın. Oluşan kefirinizi çabucak tüketebilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.

Not: Kefir yaparken katiyen metal kaşık kullanmayın.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir